Cazurile de prurit anal pot fi simptome ale unor serii mai largi de afectiuni si probleme ale zonei rectoanale si nu trebuie niciodata lasate netratate. Pruritul sau senzatia de mancarime apare in urma iritatiei pielii sensibile din zona anusului. Acesta poate fi si o reactie la substantele eliminate odata cu materia fecala, dar cel mai adesea apare in urma unei inflamatii a zonei. Desi pruritul in sine nu este un simptom periculos, intensitatea duce adesea la un scarpinat excesiv, necontrolat, ce poate produce leziuni de piele.

1024x1024-2415030.jpg

In cazurile celemai grave, senzatia de mancarime este acompaniata de usturime si sensibilitate crescuta a zonei.

Cauze ale pruritului anal

Cazurile de prurit anal pot avea numeroase cauze, de la cele mai simple si putin periculoase la semne de avertizare ale existentei unor hemoroizi interni, fisuri anale sau chiar a existentei unor paraziti interni.

1. Chimicalele din alimente. Atunci cand mancarimea este de scurta durata si apare doar imediat dupa ce pacientul are scaun, aceasta este cel mai adesea rezultatul unei substante iritante consumate in timpul mesei (condimente, sosuri iuti, etc).

2. Cazurile de diaree sau incontinenta anala pot fi de asemenea responsabile pentru o mancarime persistenta.

3. Tratamentele cu antibiotice pot duce in mod paradoxal la infectii si iritatii in zona anala.

4. Pacientii bolnavi de psoriazis pot suferi de asemenea de prurit anal.

5. Boala Crohn si alte afectiuni asemanatoare ale colonului pot fi de asemenea responsabile pentru senzatia persistenta de mancarime.


Afla totul despre tratarea hemoroizilor de acasa cu cele mai bune produse de pe piata 


 CITESTE MAI DEPARTE


Tratamentul pruritului anal


Pentru tratamentul pruritului anal se recomanda in prima instanta o vizita la medicul de specialitate pentru a se determina daca acesta este un simptom al unei afectiuni mai grave sau nu. In principal, daca pruritul nu este acut, acesta poate fi tratat local, cu remedii topice (creme, geluri, etc) ce actioneaza pentru a calma inflamatia si iritatia. In plus, se recomanda folosirea servetelelor intime cu substante calmante pentru piele in locul hartiei igienice clasice, aceasta putand agrava iritatia.


Aceste simptome pot provoca si sangerari anale despre acestea si cu sa tratati sau sa prevenit aceste situatii gasiti la aceasta adresa web .

 

Google +1 B...