Zambiti, va rog!


Degeaba ne impacam in timp cu ideea ca aspectul nu conteaza cu adevarat. Prima impresie ne contrazice irevocabil convingerile. Ne facem inconstient o parere despre o persoana necunoscuta, doar atunci cand o observam. Si de cele mai multe ori, poti cunoaste si recunoaste o persoana dupa zambetul acesteia. O igiena orala corespunzatoare ofera un avantaj, in timp ce zambetul devine mult mai atragator. In prezent exista o varietate de optiuni atunci cand vrem sa alegem un tratament de estetica sau cosmetica dentara. Ieftine sau mai costisitoare, solutiile oferite garanteaza succesul. Aparenta si aparitia sunt in competie cu valoarea profesionala si inteligenta.


Una dintre procedurile cele mai simple, nedureroasa si putin costisitoare de albire a dintilor este cea care foloseste un creion de albirea dintilor. Alegerea acestuia elimina din start procedurile costisitoare de albire a dintilor dintr-un cabinet stomatologic. Aceste instrumente cu gel de albire se utilizeaza atunci cand se urmareste intretinerea si asigurarea unui efect cat mai indelungat al tehnicilor de albire profesionala.

 

Un creion de albire a dintilor este indispensabil si atunci astepti rezultate rapide si vrei sa eviti tratamentele de durata. Creionul de albire a danturii nu este totusi un obiect minune. El este recomandat cu efecte imediate doar acelora care au discromii mai putin severe, cauzate de consumul exagerat de cafea, ceai, nicotina. Iar atunci cand este folosit in mod constant albul frumos si sanatos rezista mai mult timp. Creioanele cu gel de albire contin un lichid pe baza de peroxid de hidrogen sau de carbamidă de concentratii diferite. Substantele acestea au puterea de albire activa a smaltului si sunt aceleasi folosite si de medicii stomatologi in cabinetele dentare ( in concentratii mai mari).

 

Creionul este usor de utilizat atunci cand se respecta niste reguli elementare si la indemana oricui. Este esential ca inainte de aplicarea acestuia sa se efectueze periajul dentar cat mai temeinic pentru a indeparta resturile alimentare si placa bacteriana. Dupa acest pas, dintii se usuca bine folosindu-se un prosop. Gelul din acest creion de albire a dintilor se aplica apoi in strat subtire si este lasat timp de 30 de secunde sa se usuce pe dinti. Bineinteles ca timp de 30 de minute dupa aplicare acestuia nu se clateste gura, nu se mananca nimic si nici nu se bea. Ideal si practic ar fi sa se efectueze acest tratament seara, inainte de culcare. Este interzisa folosirea creionului cu gel de albire in cazul constructiilor artificiale si restaurarilor.


 Rezultatul in aceste cazuri, este unul inestetic si neuniform cromatic. Se poate ajunge chiar si in situatia inlocuirii restaurarilor, daca acestea se afla in zone vizibile. Asadar, albirea dentara ramane una dintre cele mai banale operatii de cosmetizare a zambetului. Rezultatele sunt vizibile si durabile si tin atat de cosmetica cat si de sanatate.